Головна - Рецепти - Відкриваємо сезон капусти, їмо смачно, готуємо із задоволенням. Салат з молодої капусти, огірка та перцю.

Відкриваємо сезон капусти, їмо смачно, готуємо із задоволенням. Салат з молодої капусти, огірка та перцю.

Найпростіший салат — це салат з капусти. Особливо смачний він навесні, коли капуста вже молода, а цибуля та кріп свіженькі, прямо з городу. Але щоб трішечки урізноманітнити цей простий салат, додамо до нього червоного болгарського перцю та заправимо його не оцтом, а лимонним соком.

Беремо:

– капуста молода – 600 грамів,

– огірок – 200 грамів,

– перець червоний болгарський – половина,

– лимон – половина,

– кріп – три гілочки,

– зелена цибуля – кілька пір’їн,

– олія нерафінована,

– сіль – неповна чайна ложка.

Капусту шинкуємо тоненько. Вичавлюємо лимонний сік. Солимо капусту та поливаємо лимонним соком. Перемішуємо, легенько придавлюючи її. Залишаємо на десять хвилин. Огірок ріжемо тоненькою, міліметрів з три, соломкою. Перець квадратиком міліметрів по вісім. Цибулю як звичайно — поперек, кріп обриваємо з гілочок та подрібнюємо.

Все перемішуємо. Насипаємо, скільки з’їмо, та заправляємо олією.

Незаправлений салат досить гарно зберігається в холодильнику пару днів.

Смачного!

Plitkarka

Повернутись вверх