Головна - Рецепти - Справжня грибна юшка. Cтаровина поліська страва – юшка з білими грибами.

Справжня грибна юшка. Cтаровина поліська страва – юшка з білими грибами.

Це старовина поліська страва – юшка з білими грибами. Так, саме юшка, а не суп. Її завжди готують в поліських селах, де осінню боровики можна косою косити. До речі, цю страву можна приготувати з сушених грибів, але на ніч їх потрібно буде замочити в воді.

На каструлю 5 літрів знадобиться:

Білі гриби – 2-5 шт.

Картопля – 4-5 шт.

Морквина – 1 шт.

Цибулина – 1 шт.

Рис – 2 столових ложки

Зелень: петрушка, кріп.

Спеції: сіль, перець, лавровий лист.

Наливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння, тим часом чистимо, миємо білі гриби та ріжемо на невеликі шматочки, кидаємо їх в каструлю та варимо 20 хвилин.

Бульйон з них виходить світлий і наваристий.

Тоді додаємо морквину: половину якої стерти на тертку, половину подрібнити ножем.

Далі додаємо дрібно нарізану картоплю, цибулю та рис. Тоді кладемо сіль і спеції та варимо до готовності картоплі. Вкінці додаємо зелень.

Запашна, смачна юшка готова. Білі гриби віддадуть весь свій смак та аромат. Вона виходить навариста, ситна і дуже смачна.

Plitkarka

Повернутись вверх