Найпростіший салат — це салат з капусти. Особливо смачний він навесні, коли капуста вже молода, а цибуля та кріп свіженькі, прямо з городу. Але щоб трішечки урізноманітнити цей простий салат, додамо до нього червоного болгарського перцю та заправимо його не оцтом, а лимонним соком.
Беремо:
– капуста молода – 600 грамів,
– огірок – 200 грамів,
– перець червоний болгарський – половина,
– лимон – половина,
– кріп – три гілочки,
– зелена цибуля – кілька пір’їн,
– олія нерафінована,
– сіль – неповна чайна ложка.
Капусту шинкуємо тоненько. Вичавлюємо лимонний сік. Солимо капусту та поливаємо лимонним соком. Перемішуємо, легенько придавлюючи її. Залишаємо на десять хвилин. Огірок ріжемо тоненькою, міліметрів з три, соломкою. Перець квадратиком міліметрів по вісім. Цибулю як звичайно — поперек, кріп обриваємо з гілочок та подрібнюємо.
Все перемішуємо. Насипаємо, скільки з’їмо, та заправляємо олією.
Незаправлений салат досить гарно зберігається в холодильнику пару днів.
Смачного!