Усі ми любимо свіжу духмяну домашню випічку, однак не завжди є достатньо часу для її приготування. Пропонуємо швиденько спекти сирні донатси за простим рецептом із найдоступніших продуктів, які є у кожної господині. Гарантуємо: за годину ви встигнете зготувати, помити посуд і навіть заварити собі каву!
Інгредієнти:
– 0,5 кілограма сиру
– 4 яйця
– 200 грамів цукру
– 2 склянки борошна (з гіркою)
– 1 чайна ложка соди, погашеної оцтом
– 1-2 столові ложки горілки
Приготування.
У глибокій мисці дерев’яною ложкою розтираємо сир з цукром, додаючи по одному яйця, вливаємо погашену оцтом соду, горілку, перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин. За цей час двічі просіюємо борошно, невеликими порціями додаємо до маси та вимішуємо до однорідності. Тісто має бути м’яке і липнути до рук. Якщо воно надто м’яке, можна додати трохи борошна.
Для формування донатсів стільницю густо посипаємо борошном, викладаємо тісто, формуємо з нього три «ковбаски» діаметром 5-7 сантиметрів, ріжемо їх упоперек на шматочки товщиною в палець. У кожному шматочку руками робимо посередині дірку 2 сантиметра діаметром.
Важливо! Тісто має бути м’яке і липнути до рук, інакше донатси будуть «забиті», тому в процесі формування виробів усе добре посипайте борошном. Далі сирнички печемо в розігрітій олії з обох боків до рум’яного кольору, викладаємо на паперову серветку, щоб забрати зайвий жир. Готові донатси посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!