Шаурма в домашніх умовах, спробуйте один раз, захочете і другий. Моїй сім’ї сподобався дуже простий та швидкий рецеп,домашня шаурма, з використанням сметанно-часникового соусу. У приготуванні цієї страви головне – правильно вибрати лаваш. Лаваш повинен бути м’яким, середньої товщини. Важливо, щоб при формуванні страви він не порвався. І так рецепт шаурми на три персони.
Інгредієнти:
Лаваш – 3 шт.,
Начинка:
М’ясо свинина – 300 гр. Можливо замінити на інше: яловичина, курка, індичка. Свіжі овочі: помідор – 2 шт., Огірок – 1 шт., Капуста білокачанна – 200 гр., Листя салату – 3 шт., Кетчуп – 3 ст. лож., при бажанні можна додати ріпчасту цибулю.
Соус:
Сметана 15% жирності – 200 гр.,
Часник – 4 зубчики

Покроковий рецепт:
Першим готуємо соус. Сметану викладаємо в глибоку тарілку, туди ж вичавлюємо часник. Все перемішуємо і прибираємо в сторону


Нарізаємо м’ясо невеликою соломкою. Обсмажуємо на 1 ст. ложці олії, в процесі додаємо сіль і перець за смаком.

Тонкою соломкою нарізаємо овочі


Розгортаємо лаваш і змащуємо 1 ложкою кетчупу

Підготовлені продукти викладаємо шарами:
1. Викладаємо листя салату;

2. Білокачанна капуста;

3. Помідори;

4. Обсмажене м’ясо;

5. Огірки;

6. Соус.

Далі завертаємо.


Обсмажуємо на сковороді без масла по 4 хвилини з кожного боку, до хрусткої корочки.
Ось і все! Ми приготували Шаурма в домашніх умовах. Смачного!