Шаурма в домашніх умовах, спробуйте один раз, захочете і другий. Моїй сім’ї сподобався дуже простий та швидкий рецеп,домашня шаурма, з використанням сметанно-часникового соусу. У приготуванні цієї страви головне – правильно вибрати лаваш. Лаваш повинен бути м’яким, середньої товщини. Важливо, щоб при формуванні страви він не порвався. І так рецепт шаурми на три персони.
Інгредієнти:
Лаваш – 3 шт.,
Начинка:
М’ясо свинина – 300 гр. Можливо замінити на інше: яловичина, курка, індичка. Свіжі овочі: помідор – 2 шт., Огірок – 1 шт., Капуста білокачанна – 200 гр., Листя салату – 3 шт., Кетчуп – 3 ст. лож., при бажанні можна додати ріпчасту цибулю.
Соус:
Сметана 15% жирності – 200 гр.,
Часник – 4 зубчики
Покроковий рецепт:
Першим готуємо соус. Сметану викладаємо в глибоку тарілку, туди ж вичавлюємо часник. Все перемішуємо і прибираємо в сторону
Нарізаємо м’ясо невеликою соломкою. Обсмажуємо на 1 ст. ложці олії, в процесі додаємо сіль і перець за смаком.
Тонкою соломкою нарізаємо овочі
Розгортаємо лаваш і змащуємо 1 ложкою кетчупу
Підготовлені продукти викладаємо шарами:
1. Викладаємо листя салату;
2. Білокачанна капуста;
3. Помідори;
4. Обсмажене м’ясо;
5. Огірки;
6. Соус.
Далі завертаємо.
Обсмажуємо на сковороді без масла по 4 хвилини з кожного боку, до хрусткої корочки.
Ось і все! Ми приготували Шаурма в домашніх умовах. Смачного!