Індичка і брокколі – ідеальне поєднання, і не тільки для тих, хто на дієті. Вершковий соус відмінно підкреслює ніжний смак і того, й іншого.
Інгредієнти:
– гомілка індички;
– упаковка замороженої брокколі;
– одна середня цибулина;
– 150 мл вершків 10-відсоткової жирності;
– столова ложка борошна;
– вода, сіль, перець мелений, олія (краще оливкова).
Як приготувати:
1. З гомілки зрізати м’ясо, прибрати шкіру і сухожилля. Можна взяти філе грудки, але воно може вийти сухуватим. Порізати невеликими шматочками.
2. Брокколі відварити в трохи підсоленій воді до напівготовності. Воду злити.
3. Сковороду змастити олією, розігріти.
4. Порізати цибулю шматочками, які подобаються, й обсмажити на сковороді до красивого відтінку.
5. До цибулі викласти індичку, посолити, поперчити, обсмажити, перемішуючи.
6. Закрити сковороду кришкою і тушкувати на невеликому вогні чверть години.
7. Тим часом підготувати соус: розвести борошно невеликим об’ємом теплої води, змішати з вершками так, щоб не було грудочок.
8. До індички додати брокколі, залити підготовленими вершками, перемішати.
9. Закрити кришкою, загасити ще 10 хвилин.
Смачного!