Це старовина поліська страва – юшка з білими грибами. Так, саме юшка, а не суп. Її завжди готують в поліських селах, де осінню боровики можна косою косити. До речі, цю страву можна приготувати з сушених грибів, але на ніч їх потрібно буде замочити в воді.
На каструлю 5 літрів знадобиться:
Білі гриби – 2-5 шт.
Картопля – 4-5 шт.
Морквина – 1 шт.
Цибулина – 1 шт.
Рис – 2 столових ложки
Зелень: петрушка, кріп.
Спеції: сіль, перець, лавровий лист.
Наливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння, тим часом чистимо, миємо білі гриби та ріжемо на невеликі шматочки, кидаємо їх в каструлю та варимо 20 хвилин.
Бульйон з них виходить світлий і наваристий.
Тоді додаємо морквину: половину якої стерти на тертку, половину подрібнити ножем.
Далі додаємо дрібно нарізану картоплю, цибулю та рис. Тоді кладемо сіль і спеції та варимо до готовності картоплі. Вкінці додаємо зелень.
Запашна, смачна юшка готова. Білі гриби віддадуть весь свій смак та аромат. Вона виходить навариста, ситна і дуже смачна.