Головна - Життєві історії - Алла під керівництвом свекрухи цілий день клеїла шпалери. Не витримавши напруження, і постійних причіпок Ганни Михайлівни, Алла випадково зіпсувала одну смугу шпалер. – Що за дружина дісталася моєму синові! – одразу вигукнула свекруха. – Вибачте, це сталося випадково, – вибачилася Алла. Але свекруха не замовкала. Щоб якось заспокоїти жінку, Алла вирішила відшкодувати вартість зіпсованих шпалер. – Зачекайте, я зараз, – сказала невістка і пішла у спальню. Вона хотіла взяти гроші зі своєї скарбнички і віддати їх свекрусі. Алла взяла шкатулку у якій зберігала свої заощадження, відкрила її і…ахнула від побаченого

Алла під керівництвом свекрухи цілий день клеїла шпалери. Не витримавши напруження, і постійних причіпок Ганни Михайлівни, Алла випадково зіпсувала одну смугу шпалер. – Що за дружина дісталася моєму синові! – одразу вигукнула свекруха. – Вибачте, це сталося випадково, – вибачилася Алла. Але свекруха не замовкала. Щоб якось заспокоїти жінку, Алла вирішила відшкодувати вартість зіпсованих шпалер. – Зачекайте, я зараз, – сказала невістка і пішла у спальню. Вона хотіла взяти гроші зі своєї скарбнички і віддати їх свекрусі. Алла взяла шкатулку у якій зберігала свої заощадження, відкрила її і…ахнула від побаченого

— Ну, хто так клеїть шпалери? Ти що, зовсім не бачиш чи прикидаєшся не розумною, щоб мене сильніше дістати? — свекруха, Ганна Михайлівна стояла посеред кімнати і командним голосом роздавала вказівки, доки Алла намагалася підігнати важке полотно шпалер під малюнок. Зробити це було вкрай непросто: шпалери свекруха обрала важкі, зі складним малюнком, який намагався «зїхати», всупереч старанням невістки. Здавалося, її старання тільки розбурхували матір чоловіка.

— Що за невміху син у будинок привів? Знала б, найняла робітників! Стільки нервів мені перепсувала, справу зробила аби як, то ще й після твого ремонту мені соромно буде гостей у будинок кликати!

Алла слухала мовчки, не розуміючи, чому досі закриває очі на таке ставлення. Вона чекала на підтримку чоловіка, сподіваючись на те, що він, якщо не допоможе справою, хоча б заспокоїть матір.

Заміж Алла вийшла лише рік тому, але за цей час встигла зрозуміти, що за людина її свекруха. Олег, чоловік Алли, кілька разів натякав, що у мами складний характер, але дівчина не могла й подумати, наскільки він прикрашав реальність.

Жінка з першого дня почала повчати Аллу буквально у всьому, за що невістка бралася. Олег наполіг, щоб молодята після весілля жили у його матері.

— Мама часто нездужає, їй потрібна допомога, догляд, нагляд. Я не можу її залишити! Вона — найрідніша для мене людина! – казав він.

Спочатку Алла намагалася мовчати. Її навіть розчулювала така турбота сина про матір. Вона сподівалася, що і до неї чоловік ставитиметься так само. Як сильно вона помилялася!

Свекруха лізла у всі справи молодят, аж до того, що вибирала їм фільм на вечір, контролювала витрати та просила постійно допомагати їй фінансово.

— Ви живете у мене на всьому готовому. Я з вас жодної копійки не беру! Ви повинні мені допомагати! Олег мені половину зарплати віддає, ти теж повинна! — просила вона від невістки, але Алла не підкорялася, вважаючи, що свекруха не має права лізти до її гаманця.

Ще до весілля подружжя домовилося про роздільний бюджет. Вони відкладали частину зарплати на загальний рахунок, із якого брали гроші на повсякденні потреби. Незважаючи на те, що Олег оплачував комунальні послуги, купував продукти та побутову хімію, його мати все одно вважала, що молода сім’я зобов’язана їй.

Одного дня вона заявила, що планує зробити ремонт у своїй кімнаті, і для цього їй потрібна досить велика сума. Алла вкладати гроші в ремонт відмовилася, але погодилася допомогти справою: поклеїти шпалери, допомогти з генеральним прибиранням, пранням та прасуванням. Здавалося, свекруха не чекала такого повороту.

— Тобто як, ти не вкладатимешся? Ти тут живеш на всьому готовому, користуєшся всім. А платити не хочеш? Так, не думала я, що Олег мені таке викине, привівши в будинок цю невдячну людину!

Попри очікування Алли, Олег тоді промовчав і не заступився за дружину. Як виявилося пізніше, це лише перший дзвіночок.

Незважаючи на те, що Алла свою позицію позначила, свекруха і навіть чоловік постійно просили від неї купити щось у квартиру. То штори, то побутову техніку. Дівчина відмовлялася, бо вирішила почати збирати на власне житло. Ще до весілля батьки подарували їй невелику суму, до якої вона постійно додавала потроху. Про те, де дружина зберігає свої нагромадження, знав лише чоловік: йому вона довіряла.

Ремонт йшов повним ходом. Олег з матір’ю напрочуд масштабно підійшли до нього: замовили нові меблі, побутову техніку, штори. Алла навіть не думала, що у родичів виявиться настільки багато накопичень. Її дивувало, чому за таких можливостей вони не найняли робітників, які б виконали косметичний ремонт та прибирання. Мабуть, маючи під руками невістку, свекруха вирішила заощадити.

Якось Алла під керівництвом свекрухи цілий день клеїла шпалери. Ганна Михайлівна з кожною годиною сварилася все голосніше, а образи вигадувала дедалі витонченіші. Нарешті, не витримавши напруження, Алла порвала одну з полосу шпалер.

— Твоїм батькам треба розповісти, яка ти невміха! — вигукнула свекруха.

— А не піти би вам… Разом із цим ремонтом кудись подалі, Ганно Михайлівно?! — зім’явши залишки в шпалер, Алла кинула їх під ноги свекрусі і пішла до спальні. Свекруха так просто залишати цю витівку не збиралася. Вона пішла слідом за Аллою і сипала на неї образами доти, доки невістка не наважилася просто відшкодувати матері чоловіка вартість шпалер.

— Ганно Марківно, покиньте нашу кімнату!

– Що? Я в своєму будинку перебуватиму там, де захочу і стільки, скільки мені потрібно.

— Я зараз встану і виведу вас геть! – мабуть, щось в очах Алли переконало свекруху не сперечатися.

Залишившись на самоті, Алла полізла у свою схованку, щоб дістати необхідну для покупки шпалер суму. Напрочуд зробити це їй не вдалося. Схованка виявилася абсолютно порожньою!

Алла навіть не відразу зрозуміла, що чоловік просто забрав її гроші і купив на них все те, що так здивувало дівчину. Перші пару хвилин вона просто відмовлялася приймати правду, дивлячись на дно схованки, що служила скарбничкою. Щойно свекруха почала стукати у двері, Алла прийшла в себе, відразу відчувши такий приплив такого невдоволення до чоловіка і свекрухи, що, здавалося вона просто не витримає. Адже це він переконував її зберігати готівку, не довіряти банку!

Давши собі буквально пару хвилин на те, щоб прийти в себе, Алла різко відчинила двері і пройшла до кухні, де весь цей час сидів чоловік. Він сидів у навушниках, щоб сварка матері та дружини не відволікали від гри.

Різко натиснувши на кнопку вимкнення, Алла переконала чоловіка звернути на неї увагу.

– Ей! Ти що робиш! Я рівень півгодини проходив! Взагалі, чи що?! — Олег скочив і кинувся на дружину. Алла раптом відчула хвилювання і на хвилину забула, навіщо йшла. Однак, помітивши усмішку свекрухи, яка чекала, що син зараз покаже дружині, моментально повернулася до свого рішучого настрою.

— Де мої гроші? Ти в курсі, що це підло? Я легко напишу заяву на тебе! У мене накопичилася велика сума, а ти забрав її без мого дозволу і витратив на житло, до якого я навіть не маю стосунку! – Алла пішла у наступ, вибравши момент.

— Хто тобі повірить, що я в тебе щось забрав? До того ж ти мала теж вкластися в ремонт. Це мамина квартира, але ми тут живемо, а отже – маємо допомагати їй! – Заявив Олег.

— Половину суми, яку ти забрав мені подарували мої батьки ще до весілля. Отже, ти не мав права ними розпоряджатися! — Алла схаменулась і натиснула на кнопку диктофона на телефоні. Непомітно від чоловіка.

— Ще й як мав. Твої гроші дуже знадобилися нам, так мамо? Добре, що ти, не розумна, до банку не віднесла свої «копійки».

Своїми словами чоловік підтвердив, що це він забрав гроші, а також остаточно зруйнував в Алли бажання далі підтримувати цю видимість шлюбу. Думки про розлучення приходили їй і раніше, але тільки зараз вона вирішила остаточно.

Зібравши речі, Алла пішла від чоловіка і через деякий час подала на Олега до суду. Чоловік намагався довести, що витрачав спільно нажите майно, проте суд став на бік Алли. У результаті довелося вже колишньому чоловікові відшкодовувати все та ще й самостійно доробляти ремонт у квартирі матері.

Ганна Михайлівна ще майже півроку дзвонила Аллі та ображала її, проте невдовзі заспокоїлася, коли Алла пообіцяла подати на матір чоловіка до суду за постійні образи. Робити вона цього не збиралася, але попередження мало ефект. Свекруха відстала, і вони з Олегом почали шукати нову дружину. Залишалося ще зробити ремонт на кухні!

Plitkarka

Повернутись вверх