Головна - Життєві історії - Ірина сиділа на кухні і гірко плакала. Пролунав дзвінок телефону. Дзвонила її сестра. – Ви правда з Михайлом розлучаєтеся? – не привітавшись, запитала Катерина. – Так, – схлипнула Іра. – Він знайшов собі іншу? – запитала сестра. – Каже, що ні, – сумним голосом відповіла дівчина. – То ти навіть не здогадуєшся, чому він від тебе пішов? – раптом запитала Катя. – Уявлення не маю, що пішло не так, – підтвердила Іра. – Ну що ж, доведеться тобі все розповісти, – раптом сказала Катерина. – Що розповісти? Ти про що? – здивувалася Ірина, не розуміючи, що відбувається

Ірина сиділа на кухні і гірко плакала. Пролунав дзвінок телефону. Дзвонила її сестра. – Ви правда з Михайлом розлучаєтеся? – не привітавшись, запитала Катерина. – Так, – схлипнула Іра. – Він знайшов собі іншу? – запитала сестра. – Каже, що ні, – сумним голосом відповіла дівчина. – То ти навіть не здогадуєшся, чому він від тебе пішов? – раптом запитала Катя. – Уявлення не маю, що пішло не так, – підтвердила Іра. – Ну що ж, доведеться тобі все розповісти, – раптом сказала Катерина. – Що розповісти? Ти про що? – здивувалася Ірина, не розуміючи, що відбувається

Катерина, не приховуючи своєї щирої радості, світилася від щастя. Ні, в її власній родині нічого надзвичайного не сталося, а ось у молодшої сестри Ірини дещо сталося.

Від молодої дружини пішов чоловік. Пара перебувала в шлюбі всього три роки, і все йшло добре до того моменту, поки вона не помічала, що Михайло став поводитися дуже дивно.

Чоловік почав затримуватись на роботі, приносити до будинку легкий запах жіночих парфумів.

На всі питання Ірини він відмахувався і відповідав, що вона просто шукає привід для сварки, а парфумом він пропах через колеги, які у великій кількості виливають на себе аромати.

Дівчина не вірила чоловікові і продовжувала його діставати, і навіть одного разу вона вирішила простежити за Михайлом.

В якийсь момент чоловік не витримав постійних причіпок і повідомив дружині, що думає про розлучення.

– У тебе хтось є? Я мала рацію, – пригнічено промовила дівчина.

– Я не через це йду від тебе! Ти просто мене дістала своїми причіпками, – сухо пояснив чоловік і почав збирати речі.

Подружжя жило на орендованій квартирі, тому ділити їм особливо не було чого. На щастя або на нещастя, але дітьми пара, як і власним житлом, теж не встигла обзавестися.

Дізнавшись про те, що молодшу сестру покинув чоловік, Катерина тріумфувала. Вона постійно змагалася з нею і вважала, що Ірина не може ні в чому бути кращою за неї.

Новину про розлучення жінка дізналася від матері, бо сама рідко спілкувалася з сестрою.

Однак тепер у неї з’явився привід, щоб зателефонувати Ірині і трохи потішитися.

– Ви правда з Михайлом розлучаєтеся? – Не привітавшись, запитала Катя. – Він знайшов собі іншу?

– Каже, що ні, – сумним голосом відповіла дівчина. – Я йому не вірю.

– Звичайно! – підтримала сестру Катя. – У Михайла точно хтось є! Не розумію тільки, як ти стежила за чоловіком, що нічого не помічала!

– У нього на лобі не було написано, – з роздратуванням пробурчала Ірина. – Ну і добре…

– Що добре?! – обурилася старша сестра. – Ти краще подумала б, чому він від тебе пішов? Скільки ви у шлюбі прожили? Два роки?

– Три, – зітхнула Ірина, якій не дуже хотілося слухати моралі від Катерини.

– Так мало? От і подумай головою, чому? Ми з Сашком уже сім років живемо у щасливому шлюбі, маємо двох дітей, – не забула вставити репліку про себе жінка, бажаючи похвалитися перед молодшою ​​сестрою та нагадати про своє сімейне щастя, якого в неї немає.

– Що там думати, – невдоволено відповіла Ірина і від образи голосно схлипнула.

Катю емоції сестри підбадьорили. Вона стала з небувалою активністю вчити розуму двадцятитрирічну дівчину.

– Подумай, що саме ти робила не так! Може, з тебе господиня погана? Може ти його одними макаронами годувала чи взагалі не годувала? Я пам’ятаю, що у дитинстві ти не дуже хотіла готувати. Не думаю, що в тебе раптом виявилося це бажання. А як із прибиранням у квартирі? Швидше за все, ти пил за ці роки взагалі не витирала. До речі, можливо, ти перестала влаштовувати Михайла, як жінка, і він знайшов собі ту, яка в усьому його влаштувала! Загалом, від доброї дружини чоловік не йде! – з гордістю підвела підсумок своїй довгій тираді жінка.

Слова старшої сестри ввели Ірину у ще більші пережиття. Вона раптом подумала з приводу того, а що якщо Катерина має рацію.

Проте дуже швидко Ірина відкинула сумніви. Готувати вона любили, у квартирі також завжди було чисто. У ліжку іноді у них були проблеми, але тільки тому, що Михайло повертався з роботи не в дусі.

Переконавши себе, що її провини у відході чоловіка немає, Ірина заспокоїлася і лягла спати.

Важкий місяць до розлучення вона пережила насилу. Однак як тільки Ірина отримала на руки свідоцтво про розірвання шлюбу, почала приходити в себе.

Дівчина вирішила, що тепер у неї багато часу і вирішила зайнятися собою і записатися у  тренажерний зал.

Потім їй раптом спало на думку кардинально змінити зачіску та колір волосся. З брюнетки з довгим волоссям вона перетворилася на блондинку з каре.

Катерина, спостерігаючи за перетвореннями сестри, дуже злилася. Вона хотіла, щоб Ірина якнайдовше переживала з приводу розлучення з Михайлом.

Однак, на її подив, молодша сестра дуже швидко прийшла в себе і навіть почала викладати в соціальних мережах букети від шанувальників.

Щоразу, побачивши чергове фото, Катя дзвонила Ірині та цікавилася, хто і за що подарував їй квіти.

– Зізнайся, ти сама собі букети купуєш? – Запитувала сестра, якій не хотілося вірити в те, що розлучена жінка може бути комусь цікава.

– Ні, навіщо я витрачатиму гроші? – сміялася у відповідь Ірина, усвідомлюючи, як Катерину дратує її успіх.

Старша сестра настільки захопилася стеженням за чужим життям, що геть-чисто забула про своє.

Стосунки з чоловіком у неї стали погіршуватися, і Катя сама не помітила, як щасливий шлюб почав тріщати по швах.

Через півроку Олександр несподівано заявив дружині, що вирішив піти від неї і розлучитися.

– Жартуєш? – недовірливо насупилась жінка.

– Ні. Ти стала мені чужою, – холодно відповів чоловік. – Я знайшов іншу жінку, яка турбується про мене, а не двадцять чотири на сім стежить за тим, як живе її розлучена сестра.

– В сенсі? – застигла від несподіванки Катерина, яка ніяк не чекала подібного від чоловіка.

Ще півроку тому вона сміялася і тріумфувала з приводу того, що Ірину покинув Михайло.

Тепер її теж покинув чоловік, проте між сестрами була одна відмінність: молодша не мала дітей, а ось старша мала двох неповнолітніх дочок.

Олександр зібрав речі та пішов із дому, залишивши двокімнатну квартиру Катерині та дітям.

Про те, що старшу сестру спіткало те саме горе, що і її півроку тому, Ірина дізналася від матері.

Сама Катя не наважилася повідомити сестру про те, що трапилося, тому що ще зовсім недавно зловтішалася і дорікала її в тому, що Михайло пішов від того, що вона дуже погана господиня.

Тепер старша сестра опинилася в подібній ситуації. Розлучення для Катерини стало громом серед ясного неба.

Олександр пішов до іншої жінки і, незважаючи на умовляння дружини, повертатися назад не збирався.

Близько півроку Катерина сильно переживала. Потім їй вдалося трохи прийти в себе і у жінки почало налагоджуватися життя. З цієї історії вона винесла добрий урок: не рий іншому яму, сам у неї потрапиш.

Plitkarka

Повернутись вверх