Головна - Про кохання - Ірина повернулася додому, повечеряли з чоловіком, і жінка вирішила поміняти постільну білизну. Ірина зайшла у спальню, зняла старі наволочки та простирадло, як раптом помітила якусь дивну річ у себе під подушкою. Ірина побігла в кімнату до Віктора. – Давай, розповідай, любий, з ким ти тут розважався без мене! – вигукнула Ірина. – Кохана, ти про що? – запитав Віктор. – А ось про що! – дружина простягнула руку до чоловіка. Віктор, побачив, що лежало в руці дружини, здивовано вирячив очі, нічого не розуміючи

Ірина повернулася додому, повечеряли з чоловіком, і жінка вирішила поміняти постільну білизну. Ірина зайшла у спальню, зняла старі наволочки та простирадло, як раптом помітила якусь дивну річ у себе під подушкою. Ірина побігла в кімнату до Віктора. – Давай, розповідай, любий, з ким ти тут розважався без мене! – вигукнула Ірина. – Кохана, ти про що? – запитав Віктор. – А ось про що! – дружина простягнула руку до чоловіка. Віктор, побачив, що лежало в руці дружини, здивовано вирячив очі, нічого не розуміючи

Ірину після недуги виписали з палати, лікарі рекомендували відпочити у санаторії. Три тижні – не такий і малий термін. Перед від’їздом Ірина проінструктувала свого чоловіка щодо ведення домашніх справ, а п’ятирічного сина відправила до своїх батьків. Перебуваючи в санаторії, вона щодня телефонувала чоловікові, і розмовляла зі своїми батьками.

Відразу після повернення додому, Ірина вирішила поміняти постільну білизну, і на ліжку в спальній кімнаті під своєю подушкою вона виявила жіночі сережки. Ірина добре пам’ятала, що такі самі сережки були в її подруги Віри. Насамперед Ірина звернулася до чоловіка.

– Давай, розповідай, любий, з ким ти тут розважався без мене! – вигукнула Ірина і показала сережку.

Віктор здивовано вирячив очі, ніби вперше побачив цю сережку.

– Розповідай, розповідай, – продовжувала наїжджати на нього дружина, – хоч і щиросердечне зізнання тобі тут теж не допоможе.

– А мені нема в чому зізнаватись, – сказав на одному подиху Віктор. – До мене за час твоєї відсутності взагалі ніхто не заходив, хіба що Микола забігав позавчора на півгодини.

Микола був чоловіком Віри, з якою Ірина товаришувала зі школи. А тепер вони дружили сім’ями. Але останнім часом у родині Віри та Миколи були сварки. Микола зачастив з гульбанням, і Віра вже кілька разів виставляла його з дому. Але він щоразу повертався, вибачався, запевняючи дружину, що тепер вже зав’язав навіки.

Ірина після знайденої сережки не знаходила собі місця. У запевнення чоловіка, що в її відсутності в квартирі не з’являлася жодна особа жіночої статі, вона не вірила.

Опинившись у квартирі своєї подруги, Ірина з порога запитала її.

– Віро, ти випадково сережку не загубила?

– Загубила, – зізналася Віра.

– Тоді поясни, яким чином вона опинилася в моєму ліжку, – раптом сказала  Ірина.

– Поняття не маю, – напружилася Віра.

– Віро, не темни, скажи щиро, у тебе щось було з моїм чоловіком, – прямо запитала Іра.

– Іро, та ти що! Я тобі здоров’ям матері можу присягнутися, що й близько до твоєї квартири не підходила, – вигукнула Віра, почувши таке.

– А коли в тебе сережка зникла? – запитала Ірина.

– Я помітила, що загубилася два дні тому, коли почала на роботу збиратися. Грішною справою, я тоді подумала, що її мій Микола у ломбард відніс, щоб мати за що гульбанити.

– Ну, добре, – продовжила міркування Ірина, – припустимо твій чоловік взяв ці сережки. Потім зайшов у гості до мого чоловіка і вибравши момент поклав її під подушку. Але навіщо?

– А давай у нього і спитаємо, – запропонувала Віра.

Віра зателефонувала Миколі на мобільний телефон і включила гучний зв’язок.

– Привіт! А ти куди мою сережку подів.

– Яку сережку, – спитав Микола.

– Ту саму, яку потім засунув під подушку в чужій квартирі, – раптом сказала Віра.

– Я гадки не маю, про що ти мене питаєш! – здивувався Микола.

– Гаразд, Миколо, я тебе прощаю, повертайся додому, тим більше, що дочка про тебе питає, але тільки все мені як на дусі розповіси.

– Добре, – пролунав захоплений голос Миколи.

За півгодини Микола вже був удома. На подив Віри, він був пристойний.

– Миколо, тепер поясни Ірині, як моя сережка опинилася у неї під подушкою.

Опустивши очі, Микола приступив до пояснення.

– Сама винна, – звернувся він до Віри, – ти ж мені завжди Віктора на приклад наводила, ось, мовляв, яка у них чудова родина. Я й вирішив їх посварити, а заразом і тобі досадити. Я думав, що ти мене вже не пустиш назад. Дівчата, вибачте мене не розумного.

– Ірино, а що ти скажеш, – звернулася Віра до подруги.

– Знаєш, у мене немає слів. Загалом розбирайтеся між собою, як хочете, тільки я після таких жартів, твого чоловіка на поріг нашого будинку не пущу, – поставила жирну крапку в цій розмові Ірина.

Plitkarka

Повернутись вверх