Як ситне харчування псує наше здоров’я

харчі

Деякі недуги називають “хворобами багачів”, тому що вони тісно пов’язані з надмірностями в харчуванні.

«Ми щодня піруємо, як королі і королеви, і це нас вбиває», – каже Колін Кемпбелл автор книги “Китайське дослідження”.

Рак:

Рак викликає більше страху, аніж інші хвороби. Нам регулярно розповідають про відкриття нових канцерогенів і пошуку ліків, що допомагають боротися із недугою. А що, якби існувала хімічна речовина, яка викликала б “рак” у 100 відсотків піддослідних тварин, а його відсутність в раціоні зводила б ризик виникнення “раку” до нуля?

Саме таку речовину виявили індійські вчені. Вони вивчали дві групи щурів, яким давали одинакову кількість найсильнішого канцерогену – афлатоксин. При цьому, дієта однієї групи тварин містила 20% білка (звичайний рівень споживання в західних країнах), іншої – лише 5% білка.

Абсолютно всі тварини, чия їжа на 20% складалась з білка, захворіли на рак печінки, але ніхто з тих, хто вживав лише 5% білка не став жертвою хвороби.

Це було – стовідсоткове, безперечне свідчення того, що харчування нейтралізує дію канцерогенів, і навіть дуже потужних, допомагає знизити ризик розвитку раку.

Згодом ці досліди були повторені доктором Кемпбеллом і його колегами в самих різних варіантах. Результат завжди був однаковий – нізькобілкова дієта перешкоджала розвитку “раку”, що викликається афлатоксином, незалежно від того, в якій кількості він вживався тваринами. Якщо “рак” вже виник, то нізькобілкова дієта сильно пригальмовує його подальший розвиток.

Просто змінюючи частку білка в їжі, можна контролювати розвиток раку, як світло за допомогою вимикача.

Серцево-судинні захворювання:

Дослідження виявили тісний зв’язок між вживанням тваринного білка і серцево-судинними захворюваннями. Чим більше в раціоні тваринної їжі, тим гірше здоров’я кровоносної системи.

Крім того, десятки досліджень доказали, що при годуванні щурів, кроликів чи свиней їжею, що містить тваринні білки (казеїн), рівень холестерину в їх крові значно зростав, а рослинний білок (соєвий) сприяв значному зниженню цього показника. Дослідження людей підтверджують ці висновки.

Споживання рослинних білків сприяє зниженню холестерину в крові більше, ніж зменшення споживання жирів та холестерину.

Цукровий діабет:

Доктор медицини Джеймс Андерсон запросив 25 осіб, які страждають на діабет І типу, і 25 осіб, які страждають на діабет ІІ типу. Він прописав їм експериментальну дієту, яка складалася з цільних рослинних продуктів і еквівалента одного-двох шматків холодного м’яса в день.

Лише через три тижні пацієнти, які страждають на діабет І типу, змогли знизити дозу інсуліновмісних медикаментів в середньому на 40%. Показники рівня цукру в їх крові значно покращилися, а рівень холестерину впав на 30%.

У пацієнтів, що страждали на цукровий діабет ІІ типу, результати були ще більш вражаючими. Із 25 пацієнтів 24 змогли припинити прийом інсуліновмісних препаратів!

Всі, крім однієї людини, змогли відмовитися від інсуліновмісних ліків через кілька тижнів.

Подальші дослідження показали, що позитивний ефект від рослинної дієти зберігається роками за умови її дотримання.

Як харчуватися правильно?

Книга “Китайське дослідження” містить 750 посилань на дослідження, проведені різними вченими в різний час, в різних країнах. Спільне в цих дослідженнях одне: висновок про те, що зміна харчування значно знижує ризик і полегшує перебіг багатьох хвороб. На підставі цих досліджень доктор Кемпбелл дає простий рецепт здорового харчування.

Їжте цільні рослинні продукти, зводячи до мінімуму споживання рафінованої їжі, солі і жирових добавок.

Спробуйте прибрати з вашого раціону всі продукти тваринного походження, але не зациклюйтесь на цьому. Якщо смачний овочевий суп приготований на курячому бульйоні або в буханці цільнозернового хліба міститься трохи яєць, не переживайте. У такій кількості ці продукти не нададуть сильного впливу на організм. Але все ж не варто спеціально включати м’ясо в свій раціон.

Важливо також відмовитися від рафінованих вуглеводів. Паста з борошна вищого гатунку, картопляні чіпси, газовані напої і знежирені шоколадні батончики не принесуть користі. Вживайте складні вуглеводи, які містяться в цільнозернових продуктах, фруктах і овочах. З’їжте яблуко, кабачок або тарілку коричневого рису з квасолею.

Таке харчування сприяє профілактиці всіх “хвороб багачів”: серцево-судинних захворювань, раку, діабету, хвороби Альцгеймера, остеопорозу. Ця дієта не буде одночасно з лікуванням однієї хвороби провокувати іншу. Вона ніколи не завдасть вам шкоди.

eda

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *