Що з’їсти щоб молодіти?

жінка-з-лимоном

Правильно підібрана система харчування – один із найважливіших способів підтримувати себе у формі в будь-якому віці.

Минулого тижня виповнилося 43 роки Хіларі Суонк, 48 років – Дженіфер Лопес, а Сандрі Буллок – 53. В чому секрет приголомшливої зовнішності знаменитостей, які в свої роки дадуть фору молодшим красуням? Пропонуємо розібратися.

Логічно, що потреби організму змінюються в залежності від нашого віку. Тут таїться головний секрет: щоб відмінно виглядати і довго залишатися молодим, наше харчування повинно покривати потреби тіла. Останні дослідження вчених свідчать про те, що кожні десять років наш обмін речовин сповільнюється на 7-10%.

У житті ми бачимо підтвердження цього факту: кілограми легше скинути, коли нам трохи за 20. А якщо ми згадали про цю необхідність в 40, то краще запастися часом і терпінням на місяці вперед.
Повернемося до потреб. У чому ж потребує наш організм на різних етапах життя?

30+

У цьому віці ми на піку активності, однак процеси старіння вже запущені. Тому харчування повинно вирішувати два завдання: покривати потреби в корисних речовинах і захищати від негативного впливу вільних радикалів.

Багато доступних продуктів містять в своєму складі антиоксиданти, які здатні продовжити нашу молодість. Це, ягоди і фруктиполуниця, малина, журавлина, чорниця, вишня, чорнослив, родзинки, виноград, овочі і бобовікартопля, червона квасоля, шпинат, капуста, червоний перець. Горіхи теж зберігають в собі масу корисних речовин і “хороших” жирів, які сприяють пружності шкіри.

40+

Як правило, в цьому віці ми починаємо помічати перші симптоми хронічних “болячок”. У жінок очевидними стають гормональні зміни і зниження рівня естрогену. Як наслідок – поява набряклості, тому потрібно включити в раціон достатню кількість чистої води. Варто також обмежити споживання продуктів з високим вмістом солі – соління, маринади, соуси.

Перепади настрою залежать від вживання продуктів, що стимулюють вироблення гормону задоволеннясеротоніну: гречка, пшоно, вівсянка, ячмінь, банани, фініки, яблука, кавун, диня, персики, сухофрукти, сир, морська риба, яйця, авокадо, шоколад.

50+

Жінки схильні до ризику розвитку серцево-судинних захворювань, часті проблеми з кістками і суглобами. Фокус нашої уваги повинен бути спрямований на продукти з високим вмістом кальцію, так як організм вже не здатний накопичувати цей мінерал.

Потреба в білку знижується, тому варто обмежити вживання червоних сортів м’яса до 1-2 разів на тиждень і віддати перевагу продуктам з високим вмістом рослинного білка (бобові і злакові) та овочам. Не варто забувати про продукти, багатих “Омега 3-6-9”риба і масла допоможуть знизити вміст холестерину в крові, і мінімізувати ризик появи судинних захворювань.

Як бачите, продовжити свою молодість під силу кожному, якщо робити ставку на потрібні організму продукти!

zhinka-z-limonom

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *