Продукти які розігрівати небезпечно для життя

печена-картошка

Не варто легковажно ставитися до розігрівання їжі. Цей процес здатний руйнівно вплинути на деякі продукти, що може привести до отруєння.

Гриби:

Гриби – це своєрідна їжа, яку не можна віднести ні до овочів, ні до м’яса. Властивості цього продукту також унікальні. Гриби майже повністю складаються з білка, але цей білок відрізняється від звичного нам тваринного білка. Саме тому будь-які страви з цим продуктом повинні бути з’їдені безпосередньо після приготування. Якщо вони охололи, то втрачають частину своїх смакових властивостей. Але при розігріві гриби стають небезпечними для здоров’я шлунка. Білки в них перетворюються в речовини, здатні викликати отруєння.

Яйця:

Такий звичний для нас сніданок, як яєчня або омлет, ні в якому разі не можна готувати з вечора по тій простій причині, що цей продукт не можна нагрівати повторно. Токсини, що утворюються в яєчному білку після того, як їх засунули в мікрохвильовку, можуть бути причиною хворобливих відчуттів в шлунку і порушення роботи кишечника.

Картопля:

Картопля повністю втрачає свою харчову цінність, якщо її розігрівають. Більш того, страви з цього продукту не можна залишати надовго навіть при кімнатній температурі. У ньому утворюються речовини, які викликають нудоту або харчове отруєння.

Рис:

Білий і коричневий рис здатний нашкодити організму не тільки через те, що його повторно розігрівають, а й через неправильне зберігання. Справа в тому, що сирий рис містить спори, що перетворюються в бактерії, які можуть вижити навіть після приготування. Коли приготований рис залишається при кімнатній температурі, ці бактерії розмножуються, а при підвищеній температурі можуть викликати гострий напад отруєння з усіма супутніми симптомами.

Шпинат:

Як і багато інших зелених листових овочів, шпинат багатий нітратами і залізом. При повторному нагріванні ці нітрати можуть перетворюватися в нітрити та інші відомі канцерогени. Тобто, шпинат буквально стане отруйним і буде провокувати розвиток раку в організмі.

Рослинна олія:

Рапсове масло, олія волоського горіха, масло авокадо, масло фундука і льняне масло мають дуже низьку температуру кипіння. Ось чому, коли їх розігрівають, вони стають згірклими. Тому потрібно взагалі уникати такі масла для використання при приготуванні гарячих страв або випічки. Вони хороші тільки в маринадах і салатах.

Курка:

Так само, як гриби, курка багата білками, на які негативно впливає повторний підігрів. Це може викликати проблеми з травленням. Якщо ви дійсно хочете розігріти приготовлену курку, можна зробити це при низькій температурі протягом більш тривалого часу. Однак все ж кращий спосіб з’їсти остиглу курятину – покласти її в салат або бутерброд.

pechena-kartoshka

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *